Frian Esa Yli-Hallila on työskennellyt useiden vuosien ajan sekä avo- että laitosmuotoisen Minnesotahoidon parissa. Matkan varrella hän on tehnyt tuloksekasta päihdetyötä satojen henkilöiden kanssa kummallakin hoito-otteella. Näistä syistä hän on oikea henkilö kertomaan, kenelle avomallinen päihdehoito sopii parhaiten.

”Avomalli mahdollistaa aikaisemman hoitoontulon ja on luonnollista, että hoito onnistuu työn ohella ilman sairasloman pitämistä. Avomallisen hoidon mahdollisuus madaltaa kynnystä olla yhteydessä.

Nyrkkisääntönä voimme pitää, että jos olet huolissasi omasta tai itsellesi tärkeän henkilön päihteiden käytöstä, kannattaa olla yhteydessä.

Voimme keskustella tilanteestanne puhelimessa, etäpalaverilla tai sopia konsultaatioajan paikan päällä Turun toimitiloissamme.

Vaikka hoito on avomallinen, sen aikana läpi käytävä strukturoitu terapiaohjelma on erittäin intensiivinen ja tuloksekas. Laadukkaalla ja ammattitaitoisesti ohjatulla Minnesota-mallisella hoidolla saavutetaan hyviä hoitotuloksia. Sisäänkirjautuneista henkilöistä noin 65-70% raitistuu ja pääsee päihteistä eroon. Avomallisella ja laitosmallisella hoitotulokset ovat samoja. Tämä perustuu siihen, että ihmisille annetaan oikeanlaista hoitoa oikeaan aikaan.

Frian avomallinen päihdehoito edellyttää sitä, että henkilö kykenee sitoutumaan terapiaan ja elämään samaan aikaan arjessaan päihteettömänä. Laitosmallisessa hoidossa puitteet edesauttavat tätä niiden kohdalla, joilla se ei onnistu. Joissain tilanteissa myös tulehtunut perhetilanne puoltaa sitä, että laitoshoito on parempi ratkaisu.

Jos henkilö tarvitseekin laitosmaista hoitoa, se käy ilmi avohoidon ensimmäisen viikon arviointijaksolla. Fria-klinikalla on tarjolla myös ympärivuorokautista päihdehoitoa, jossa intensiivinen terapiaohjelma käydään läpi neljän viikon mittaisen jakson aikana kodikkaassa hoitokeskuksessa Kirkkonummen Veikkolassa.

Avomallinen päihdehoito saattaa sopia hyväksi vaihtoehdoksi myös niille, jotka ovat jossain vaiheessa käyneet päihdehoidon, mutta ovat retkahtaneet ja joilla on motivaatio palata raittiiseen elämään.

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää ja voimme myös arvioida teidän henkilökohtaista tilannettanne. Puhelinnumeromme on 010 319 0470.”

Terveisin Esa!

Voit tutustua Frian avomuotoiseen päihdehoitoon täältä.